اسکار پوست صورت و انواع آن + پیشگیری و درمان خانگی اسکار

تکه ابریشم را فقط یک پارگی کوچک می تواند تفاوت بزرگی در ظاهر آن ایجاد کند و در مورد پوست هم همینطور است. هر گونه سوختگی، جراحت یا آسیب های دیگر، مانند جراحی، می تواند باعث ایجاد اسکار شود. حالا جای زخم اگر کوچک باشد یا در مکانی باشد که به راحتی پنهان شود بد نیست. اما وقتی اینطور نیست، ممکن است تعجب کنید که آیا راهی برای درمان آن وجود دارد، به غیر از پنهان کردن آن زیر لباس، که باعث از بین رفتن آن شود یا حداقل ظاهر آن را تغییر دهد. حقیقت این است که جای زخم هرگز به طور کامل از بین نخواهد رفت. اما روش هایی وجود دارد که می تواند به کاهش اندازه و تغییر ظاهر آن کمک کند.
آنچه در این مقاله می‌خوانید

امروزه در سراسر جهان افراد جامعه به مراقبت از پوست خود اهمیت می‌دهند و زیبایی،صافی و درخشندگی پوست و مو برای آنها بسیار مهم است. زیبایی پوست هر فرد باعث بالا رفتن اعتماد به نفس شخص می‌شود. به خاطر اهمیت زیبایی پوست تولید محصولات مراقبتی پوست زیاد شده و صنعت پر رونقی را به وجود آورده است. پوست یک عضو سطحی بدن است که دچار بیماری‌هایی می‌شود یکی از این بیماری‌ها اسکار پوست صورت است. اسکار یا همان جای زخم‌های عمیق روی پوست می‌باشد. بعد از زخم‌ها روی سطح پوست سطحی هستند و جای آنها بعد از خوب شدن باقی نمی‌ ماند اما بعضی زخم‌های عمیق بعد از بهبود یافتن جایشان روی پوست باقی می‌ماند و این جای زخم ها به اسکار پوست تبدیل می شود. در ادامه به علل و انواع روش‌های درمان آن و درمان خانگی اسکار پوست صورت می‌پردازیم.

اسکار پوست صورت

اسکار پوست چیست؟

هنگامی که پوست دچار زخم می‌شود، اگر زخم به صورت سطحی و کوچک باشد بعد از دوران بهبودی زخم، جای زخم پوست جدید رشد کرده و دیگر جای زخم روی پوست نمی‌ماند. اما اگر زخم عمیق‌تر و بزرگتر باشد بدن مجبور می‌شود از لایه‌های پایین‌تر شروع به درمان زخم کرده تا به سطح پوست برسد. اگر در این دوران درمان از زخم به خوبی مراقبت نشود باعث می‌شود که جای زخم ضخیم‌تر شود و رنگش هم با دیگر قسمت‌های پوست متفاوت باشد، که این بافت متفاوت به وجود آمده را اسکار پوست می‌گویند.

پیشنهاد برای مطالعه: درمان منافذ باز پوست خشک و علل بوجود آمدن آن

انواع اسکار پوست صورت

هنگامی که یک زخم بهبود می یابد، ممکن است در نهایت به یک اسکار تبدیل شود. اسکارهای صورت در اشکال مختلف وجود دارند و ممکن است در اثر جراحات، آکنه، سوختگی یا جراحی روی پوست ایجاد شوند. از آنجایی که صورت شما دائماً در معرض محیط قرار می گیرد، زخم های این قسمت از بدن شما ممکن است بهبودی سخت تری داشته باشند. در حالی که ممکن است بتوانید سایر نواحی بدن خود را در حین بهبود زخم بپوشانید یا از آن محافظت کنید، صورت شما در بیشتر ساعات روز در برابر عناصر باز است.

ممکن است محافظت کامل از زخم‌های صورت در حین بهبودی امکان‌پذیر نباشد، و ممکن است جلوگیری از ساییده شدن درمان‌ها (مانند پمادها، کرم‌ها) دشوار باشد. خبر خوب این است که اگر به دنبال درمان جای زخم های صورت هستید، گزینه های زیادی برای بررسی دارید. این روش های محبوب را بخوانید و در مورد همه مزایا و خطرات آن با یک متخصص پوست صحبت کنید.

انواع اسکار پوست صورت

اسکارهای صورت و بدن، به سه شکل دیده می‌شوند:

  1. اسکار مسطح : که، جای زخم بس از بهبودی به صورت چین و چروک روی سطح پوست نمایان است که این اسکار به راحتی قابل درمان است .
  2. اسکار برآمده : این اسکار پوست مانند یک جوش ویا آکنه بزرگ رو سطح پوست در جای زخم دیده می‌شود که اغلب این مدل اسکار ها جای زخم های بزگ رشد می کنند.
  3. اسکار فرو رفته (گودی شکل) : اغلب اوقات بعد از بهبود بیماری های پوستی همچون، آبله مرغان و یا جوش و آکنه دیده  می‌شود. به خاطر نبود کلاژن آن قسمت از پوست است که این اسکار پوست به وجود آمده است است.

علت ایجاد اسکار پوست صورت

همان طور که قبل‌تر گفتیم آسیب‌هایی که روی پوست به وجود می‌آیند باعث اسکار می‌شود. وقتی پوست دچار آکنه، سوختگی، جوش و بریدگی و غیره می‌شود. بدن سعی به درمان آن دارد که اگر از زخم مراقبت نشود این امر باعث تبدیل به اسکار پوستی می‌شود که هر اسکار با سطح ظاهری متفاوت عوامل تشکیل متفاوتی و روش های درمانی مختلف دارند.

پیشنهاد برای مطالعه: ماسک انار برای لک صورت و جوانساز پوست

روش‌های درمان اسکار پوست

اسکارها انواع دارند و روش‌های متفاوتی برای درمان وجود دارد. روش درمان اسکارها بر اساس نوع اسکار، مدت زمان ایجاد اسکار و سن فرد دچار اسکار متفاوت است و توجه داشته باشید که بهترین روش را انتخاب کنید معمولا همه روش درمان ها جواب نمی دهند.

درمان اسکار

1.تزریق

در روش تزریق ماده‌های متفاوتی با تشخیص پزشک به اسکار پوست وارد می‌شود و باعث کوچک‌تر و کمرنگ شدن آن اسکار شده و کم کم آن را محو میکند، یکی از این ماده‌ها کورتیکو استروئید به شمار می‌آید.

2.لایه برداری شیمیایی

لایه برداری شیمیایی حاوی اسیدهای ملایمی است که به صورت یک لایه روی پوست اعمال می شود. در نتیجه، لایه بالایی پوست (اپیدرم) لایه برداری می شود و غلت می خورد و لایه جدیدی از پوست را در معرض دید قرار می دهد. سه نوع لایه برداری شیمیایی وجود دارد:

  • لایه برداری عمیق: این لایه برداری از فنل استفاده می کند و رایج ترین نوع مورد استفاده برای اسکار است زیرا به عمق پوست نفوذ می کند.
  • لایه برداری سطحی: این لایه برداری اثرات ملایم تری دارد و ممکن است تغییر رنگ مرتبط با اسکارهای جزئی را بهبود بخشد.
  • لایه برداری متوسط: در حالی که برای تغییر رنگ نیز استفاده می شود، اسید گلیکولیک موجود در این لایه برداری اغلب برای درمان های ضد پیری استفاده می شود.

لایه برداری عمیق به حدی شدید است که به گفته انجمن جراحی پوست آمریکا، بهبودی آن تا سه هفته طول می کشد. صورت شما بانداژ می شود و پانسمان ها باید چندین بار در روز تعویض شوند. همچنین ممکن است برای جلوگیری از بیماری نیاز به مصرف داروهای ضد ویروسی داشته باشید. لایه برداری شیمیایی روش های محبوبی برای پوست هستند، بنابراین به طور گسترده ای در دسترس هستند. با این حال، برای درمان اسکار، فقط باید از یک متخصص پوست دارای مجوز بورد لایه برداری کنید.

پیشنهاد برای مطالعه: میکرونیدلینگ صورت چیست؟ مزایا و معایب آن

3.پرتو درمانی

یکی از جدید ترین روش های درمان اسکار پوست صورت به شمار می آید که طرفداران زیادی در جهان دارد . پزشکا ن با استفاده از پرتو اسکار پوستی برجسته را درمان می‌کنند و باعث کاهش التهاب و کمرنگی آن می‌شود.

4.لایه برداری با لیزر

لایه برداری با لیزر همان هدفی را دارد که لایه برداری شیمیایی و درم ابریژن انجام می شود: حذف لایه بالایی پوست. بر خلاف اسیدها و ابزارها، لایه برداری با لیزر از پرتوهای لیزر پرقدرت رفع مشکلات پوستی استفاده می کند. دو نوع وجود دارد: لیزر اربیوم و دی اکسید کربن. در حالی که اربیوم ایمن ترین روش برای صورت است، به نظر می رسد دی اکسید کربن موثرترین روش برای درمان جای زخم است. هنگامی که مطب پزشک را ترک کردید، باید ناحیه را تا زمان بهبود کامل بانداژ کنید.

اسکار پوست

5.کرم‌های موضعی

یکی از آسان ترین روش های درمانی اسکار صورت که در دسترس تمامی افراد میباشد معرفی میشود. این روش درمان در اوج سادگی و آسانس خود میتواند باز دهی بالایی داشته باشد و عوارض بسیار کم. اگر اسکار پوستی شما چندان بزرگ و ملتهب نیست و شدت کمی دارد شما می‌توانید با دستور پزشک کرم‌های موضعی استفاده کرده تا از شر این بیماری پوستی عجیب خلاص شوید.

6.جراحی

جراحی از روش‌های سنگین درمان اسکار پوست است که اغلب پزشکان ان را در شرایط بسیار ضروری استفاده می کنند زیرا ممکن است  بعد از دست کاری اسکار دوباره رشد کرده  و دوچندان شود ولی امروزه برای درمان اسکار پوستی استفاده می شود.

♥ پیشنهاد برای مطالعه: کرم ترمیم کننده پوست صورت چگونه عمل میکند؟

7.درم ابریژن

یکی از جدیدترین متد روز دنیا برای حذف اسکار پوستی به شمار می آید زیرا این روش بسیار کار آمد میباشد. در این روش لایه سطحی و لایه زیری آن را با استفاده از ابزار پزشکی از بین می‌برند. دوباره پوست در آن قسمت کلاژن سازی و ترمیم را انجام می دهد و دیگر اثری از اسکار پوست نماند.

درمان خانگی اسکار پوست صورت

درمان زخم های پوستی می تواند در وهله اول به به حداقل رساندن یا حتی جلوگیری از ایجاد اسکار کمک کند. اگر زخم یا بریدگی روی صورت خود دارید، مطمئن شوید که آن را تمیز نگه دارید. استفاده از وازلین یا وازلین روی زخم می تواند به مرطوب نگه داشتن زخم و جلوگیری از تشکیل آن کمک کند. همچنین استفاده از آنتی بیوتیک های موضعی مانند نئوسپورین ضروری نیست، زیرا شستن زخم با آب و صابون ملایم کافی است.

استفاده از کرم ضد آفتاب یکی دیگر از درمان خانگی اسکار پوست صورت است که می تواند به کاهش ظاهر اسکارها پس از بهبودی کمک کند. با استفاده از کرم ضد آفتاب هر روز بر روی صورت خود، می توانید از قهوه ای یا قرمز شدن جای زخم بر اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید جلوگیری کنید. در برخی موارد، ضد آفتاب حتی می تواند به محو شدن جای زخم ها کمک کند. حتما از SPF 30 یا بالاتر استفاده کنید.

پیشنهاد برای مطالعه: لیستی از بهترین کرم ضد آفتاب و آبرسان ایرانی برای انواع پوست

پیشگیری اسکار پوست

روش‌های پیشگیری از اسکار پوست صورت

همیشه سعی بر این داشته باشید که پیشگیری بهتر از درمان است زیرا درمان ها اکثرن پر هزینه درد اور و گاهی درملن ها اثر منفی هم روی بیماری میگذارند. برای پیشگیری از اسکار پوستی می‌توانید کارهای زیادی را مثل تمیز کردن جای زخم، حرکت ندادن به زخم، پانسمان کردن زخم، استفاده نکرده از مواد حساسیت‌دار و ملتهب، عدم دستکاری زخم‌ها و … نام برد. همیشه سعی داشته باشید زخم‌ها را تا جای ممکن از آلودگی‌ها دور نگه دارید چون همین کار کوچک باعث جلوگیری از بیماری های بزرگی می شود.

تا اتمام دوران درمان آنها را خوب تمیز نگه دارید که علل اصلی ایجاد بیماری اسکار پوستی تمیز نبودن به و آلودگی‌های روی زخم است. استفاده از ضد آفتاب برای جای زخم  بعد از بهبودی زخم می‌تواند به پیشگیری از ایجاد اسکار پوست کمک کند. استفاده از ضدعفول کننده‌ها کرم‌های مرطوب کننده و وازلین از محصولاتی از این نام در پیشگیری از اسکار پوستی  هستند.

کلام آخر

درمان های متعددی برای اسکارهای صورت موجود است، اما انتخاب نهایی به بودجه، خطرات و نوع اسکار شما بستگی دارد. همکاری نزدیک با متخصص پوست برای تعیین بهترین گزینه برای شما مهم است. همچنین مهم است که به خاطر داشته باشید که بیشتر اسکارها دائمی هستند. اگرچه یک درمان معین ممکن است ظاهر اسکار را به میزان قابل توجهی کاهش دهد، اما ممکن است جای زخم را به طور کامل از بین نبرد. هنگامی که یک زخم به یک اسکار تبدیل شود، احتمال بدتر شدن آن وجود ندارد. اگر ناحیه شروع به خارش، قرمز شدن یا رشد کرد، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

در این مقاله ما سعی کردیم تمام نکات درمورد اسکار و انواع آن و همچنین درمان خانگی اسکار پوست صورت را به شما منتقل کنیم. اگر خودتان یا از اطرافیانتان به این عارضع پوستی دچار هستید، با خواندن این مطالب این بیماری پوستی را بهتر بشناسید و آن را رفع کنید و پوستی شاداب داشته باشید. این را هم بگویم که اکثر اسکار پوستی کامل درمان نمی شوند. توجه داشته باشید اصلا اسکار پوستی را دستکاری نکنید چون هرچه بیشتر دستکاری شود بزرگتر شده و درمان آن سختر می شود.

1 دیدگاه در “اسکار پوست صورت و انواع آن + پیشگیری و درمان خانگی اسکار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هر هفته کالاهای جدید اضافه می کنیم!

اگه میخوای از تخفیفات شگفت انگیز ما جا نمونی، شماره موبایلت رو بزار بهت پیامک میدیم!

سبد خرید

ورود

ورود | ثبت نام
Instagram YouTube linkedin Telegram
فروشگاه
0 علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من
اطلاع از مقالات و تخفیفات

میخوای همراه با مقالات کد تخفیف هم برات ارسال کنیم؟

آدرس ایمیلت رو وارد کن تا جا نمونی!